Over flatex

Dé toonaangevende broker uit Duitsland

Geachte belegger, hartelijk welkom bij flatex.

In april 2006 werd flatex opgericht. Op dat moment waren er in Duitsland al diverse gevestigde partijen actief in de online effectenhandel. Het aanbod van beursinformatie, beleggingstools en tarieven voor de particuliere belegger was zeer uitgebreid, maar vooral ook onoverzichtelijk en moeilijk te begrijpen.

De missie van flatex was toen en is nog steeds het permanent en onder alle omstandigheden beschikbaar stellen van een begrijpelijk en eerlijk aanbod voor online effectenhandel afgestemd voor particuliere beleggers onder het motto "eenvoudig beter handelen".

Aantal
Medewerkers:525

Aantal
Transacties (p.jr.):12.5m

Verhandeld
volume (p.jr.):€150mrd

Effecten in
bewaring:€11mrd

Gestalde
contanten:€1mrd

Ons bedrijf

flatex is onderdeel van het beursgenoteerde AG (www.flatex.com). Ons hoofdkantoor is gevestigd in
Frankfurt am Main, de financiële hoofdstad van het Europese vasteland. Daarnaast zitten we op nog acht andere locaties in Duitsland en Oostenrijk.

Geschiedenis

De geschiedenis van flatex gaat terug naar eind jaren tachtig van de vorige eeuw in Duitsland. flatex werd opgericht als een IT-bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor de financiële sector. Eind jaren negentig zijn wij toonaangevend geweest in het definiëren van de standaard voor online bankieren in Duitsland. In feite is de software die vandaag de dag nog wordt gebruikt wordt voor de betalingen van de Duitse overheidspensioenregeling door ons ontworpen en geprogrammeerd.

Begin 2000 zijn we begonnen met de bouw van de basis van een volledig digitale en modulaire bank. Geen legacy technologie maar gebouwd op een basis van een schaalbare en moderne architectuur. Veel andere banken vertrouwen inmiddels op onze volledige banksoftware om hun bankdiensten uit te voeren.

In 2006 startte flatex haar brokeractiviteiten in Duitsland en groeide snel uit tot een van de toonaangevende online brokers in Duitsland. Vier jaar later openden we de deuren in Oostenrijk. Sindsdien zijn meer dan 80 miljoen effectentransacties voor bijna 300.000 klanten in Duitsland en Oostenrijk succesvol uitgevoerd en afgewikkeld door ons team. In 2018 hebben wij meer dan 12,5 miljoen transacties uitgevoerd en afgewikkeld. Aan het eind van het jaar hield de flatex bank 11 miljard effecten in bewaring voor onze klanten en € 1 miljard aan rekening couranten.

Unieke aanpak

Wat ons verder onderscheidt van andere banken: We doen zo'n beetje alles zelf.

  • We runnen ons eigen kernbanksysteem - iets heel bijzonders vandaag de dag. Het geeft ons een duidelijk voordeel bij het leveren van het allerbeste product.
  • We runnen en beheren onze eigen datacenters en hebben daarin de afgelopen twee jaar enkele miljoenen euro's geïnvesteerd. Hier is een video van ons gloednieuwe datacenter in Düsseldorf.
  • We hebben een eigen interne klantenservice en helpdesk. Wanneer u iemand aan de telefoon krijgt van de klantenservice, is dat altijd een medewerker van flatex die zich met uw behoeften bezighoudt.
  • We regelen onze eigen zaken met een toegewijd intern team van 40 mensen. Ook hier geen outsourcing.

Ons Team

Dr. Benon Janos

Als gepromoveerde materiaalwetenschapper begon Benon Janos zijn carrière in de financiële industrie in 2001 bij Goldman Sachs, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor onderzoek en handel in aandelen van technologiebedrijven. Janos was tot 2014 directeur van Goldman Sachs Wertpapier GmbH, het certificatenplatform van Goldman Sachs in Duitsland. Als algemeen directeur was hij verantwoordelijk voor de aandelenactiviteiten van Goldman Sachs in Duitsland en nam hij actief deel aan vele IPO's van grote Duitse bedrijven in deze periode. Sinds 2016 is hij Managing Director van online brokers flatex en ViTrade en sinds 2017 bestuurder van flatex Bank AG. Benon is een gepassioneerd fietser en zeiler. In 2018 voer hij onder de vlag van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties op een klein zeiljacht naar Antarctica. Expedition Antarctic Blanc heeft een vreedzame dialoog op gang gebracht over het belang van het behoud van het kwetsbare Antarctische ecosysteem en heeft de fascinerende geschiedenis van de ontdekkingsreizigers op Antarctica herdacht en verspreid. De expeditie werd ondersteund door het Nederlands Poolprogramma.

Niklas Helmreich

Niklas Helmreich begon zijn carrière in 1996 als Managing Director in Business Development & Product Development bij Direkt Anlage Bank AG. In 2001 is hij overgestapt naar Feri Trust GmbH, waar hij Business Development Director bij Feri Trust GmbH was. De volgende carrièrestap was naar DaimlerChrysler Bank AG, eerst als Director of Product Management, later als Director of Sales and Operations. In 2008 is Niklas Helmreich in dienst getreden als Managing Director bij CMC Markets Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Sinds 2014 is hij lid van de raad van bestuur van CeFDex AG in Frankfurt. Ook is hij sinds 2014 Managing Director van online broker flatex en ViTrade en sinds 2017 bestuurder van flatex Bank AG. Niklas is een enthousiaste vader van drie zonen - die daarmee zijn grote hobby zijn. In de spaarzame tijd naast zijn werk en het klaarstaan voor zijn kinderen, doet hij graag aan crossfit, hardlopen en handbal. Die laatste sport heeft hij in zijn "eerste leven" op het hoogste niveau beoefend en is nog steeds zijn favoriete bezigheid.

Florian Kulla

Florian Kulla begon zijn carrière in aandelenderivaten bij Bank of America. Daar deed hij ervaring op in productontwikkeling en handel in complexe producten. Vervolgens was hij verantwoordelijk voor de distributie van complexe producten aan institutionele klanten in Duitsland bij de Royal Bank of Scotland en vervolgens bij Morgan Stanley. Momenteel is hij directeur Product Management bij flatex Bank AG, waar hij specifiek verantwoordelijk is voor de internationale expansie buiten het Duitstalig gebied.

Laurenz Stroink

Laurenz Stroink begon zijn carrière bij flatex Bank AG in 2014 bij de afdeling Customer Care. Na drieeneenhalf jaar is hij overgestapt naar de Business-to-business klantenservice, waar Laurenz zich voornamelijk richtte op de actief handelende Oostenrijkse klanten van flatex Bank AG. Sinds de introductie van flatex Nederland heeft Laurenz de verantwoordelijkheid gekregen als manager van de klantenservice voor Nederland. Met zijn team staat hij dagelijks klaar om u te helpen met de organisatie omtrent uw beleggingen en al uw verzoeken te beantwoorden. Laurenz’ motto is dan ook: U vraagt, wij draaien!


 

Duitse toezichthouder BaFin

flatex Bank AG staat als volwaardige bank onder de supervisie van de Duitse toezichthouder op de financiële markten, de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). De BaFin is de Duitse equivalent van de Nederlandse AFM. Kijk hier voor meer informatie over de BaFin. De specifieke regels van de AFM zijn dus niet van toepassing op flatex. Flatex heeft geen Nederlandse vestiging, maar opereert vanuit Franfurt, onder leiding van een Nederlandse Directeur met veel ervaring in de Nederlandse financiële markt. De Nederlands sprekende klantenservice is gevestigd in de omgeving van Düsseldorf.

Uw vermogen is verzekerd onder het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel. flatex Bank is beschermd door het schadevergoedingsstelsel voor Duitse particuliere banken. Het depositogarantiestelsel beschermt tot € 100.000 per rekeninghouder. Meer informatie over de Compensatieregeling van Duitse particuliere banken vindt u hier.

Uw rekeningnummer is een Duits IBAN (International Bank Account Number), waarmee u geld op uw effectenrekening kan storten of geld terugstorten naar uw referentierekening. Dit gebeurt meestal binnen 24 uur. De Business Identifier Code (ook bekend als SWIFT-BIC, BIC, SWIFT-ID of SWIFT-code) voor flatex bank is BIWBDE33XXX.

Ons Team

 

Jeroen Sonsma

Jeroen Sonsma is na zijn studies bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode en economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 1999 zijn professionele loopbaan begonnen als Marketmaker op de Amsterdamse Optiebeurs. Bij zijn werkgever Van der Moolen heeft hij zich van optiehandelaar verder doorontwikkeld tot Manager Derivatenhandel Nederland. In 2011 is Jeroen overgestapt naar Online Broker BinckBank. Binnen die bank heeft hij verschillende functies bekleed, waarvan de laatste jaren (2015 t/m 2018) in de rol van Algemeen Directeur Nederland. In zijn carrière heeft Jeroen een rijke ervaring opgebouwd in de financiële markten en bijbehorende instrumenten. De aandacht voor de klant heeft in zijn jaren bij Binck en Alex altijd voorop gestaan en dat is bij flatex niet anders. Bij flatex is Jeroen als Directeur Nederland verantwoordelijk voor alle business in dit land. In zijn vrije tijd is Jeroen een echt familiemens en fanatiek sporter met een grote passie voor de rugbysport. Hij beoefent deze sport zelf actief en heeft in zijn eigen woonplaats een jeugdclub mede-opgericht. Daarnaast tennist, zeilt en rent hij graag.

Dr. Benon Janos

Als gepromoveerde materiaalwetenschapper begon Benon Janos zijn carrière in de financiële industrie in 2001 bij Goldman Sachs, waar hij aanvankelijk verantwoordelijk was voor onderzoek en handel in aandelen van technologiebedrijven. Janos was tot 2014 directeur van Goldman Sachs Wertpapier GmbH, het certificatenplatform van Goldman Sachs in Duitsland. Als algemeen directeur was hij verantwoordelijk voor de aandelenactiviteiten van Goldman Sachs in Duitsland en nam hij actief deel aan vele IPO's van grote Duitse bedrijven in deze periode. Sinds 2016 is hij Managing Director van online brokers flatex en ViTrade en sinds 2017 bestuurder van flatex Bank AG. Benon is een gepassioneerd fietser en zeiler. In 2018 voer hij onder de vlag van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties op een klein zeiljacht naar Antarctica. Expedition Antarctic Blanc heeft een vreedzame dialoog op gang gebracht over het belang van het behoud van het kwetsbare Antarctische ecosysteem en heeft de fascinerende geschiedenis van de ontdekkingsreizigers op Antarctica herdacht en verspreid. De expeditie werd ondersteund door het Nederlands Poolprogramma.

Niklas Helmreich

Niklas Helmreich begon zijn carrière in 1996 als Managing Director in Business Development & Product Development bij Direkt Anlage Bank AG. In 2001 is hij overgestapt naar Feri Trust GmbH, waar hij Business Development Director bij Feri Trust GmbH was. De volgende carrièrestap was naar DaimlerChrysler Bank AG, eerst als Director of Product Management, later als Director of Sales and Operations. In 2008 is Niklas Helmreich in dienst getreden als Managing Director bij CMC Markets Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Sinds 2014 is hij lid van de raad van bestuur van CeFDex AG in Frankfurt. Ook is hij sinds 2014 Managing Director van online broker flatex en ViTrade en sinds 2017 bestuurder van flatex Bank AG. Niklas is een enthousiaste vader van drie zonen - die daarmee zijn grote hobby zijn. In de spaarzame tijd naast zijn werk en het klaarstaan voor zijn kinderen, doet hij graag aan crossfit, hardlopen en handbal. Die laatste sport heeft hij in zijn "eerste leven" op het hoogste niveau beoefend en is nog steeds zijn favoriete bezigheid.

Florian Kulla

Florian Kulla begon zijn carrière in aandelenderivaten bij Bank of America. Daar deed hij ervaring op in productontwikkeling en handel in complexe producten. Vervolgens was hij verantwoordelijk voor de distributie van complexe producten aan institutionele klanten in Duitsland bij de Royal Bank of Scotland en vervolgens bij Morgan Stanley. Momenteel is hij directeur Product Management bij flatex Bank AG, waar hij specifiek verantwoordelijk is voor de internationale expansie buiten het Duitstalig gebied.

Laurenz Stroink

Laurenz Stroink begon zijn carrière bij flatex Bank AG in 2014 bij de afdeling Customer Care. Na drieeneenhalf jaar is hij overgestapt naar de Business-to-business klantenservice, waar Laurenz zich voornamelijk richtte op de actief handelende Oostenrijkse klanten van flatex Bank AG. Sinds de introductie van flatex Nederland heeft Laurenz de verantwoordelijkheid gekregen als manager van de klantenservice voor Nederland. Met zijn team staat hij dagelijks klaar om u te helpen met de organisatie omtrent uw beleggingen en al uw verzoeken te beantwoorden. Laurenz’ motto is dan ook: U vraagt, wij draaien!


 

Duitse toezichthouder BaFin

flatex Bank AG staat als volwaardige bank onder de supervisie van de Duitse toezichthouder op de financiële markten, de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht). De BaFin is de Duitse equivalent van de Nederlandse AFM. Kijk hier voor meer informatie over de BaFin. De specifieke regels van de AFM zijn dus niet van toepassing op flatex. Flatex heeft geen Nederlandse vestiging, maar opereert vanuit Franfurt, onder leiding van een Nederlandse Directeur met veel ervaring in de Nederlandse financiële markt. De Nederlands sprekende klantenservice is gevestigd in de omgeving van Düsseldorf.

Uw vermogen is verzekerd onder het Duitse wettelijke depositogarantiestelsel. flatex Bank is beschermd door het schadevergoedingsstelsel voor Duitse particuliere banken. Het depositogarantiestelsel beschermt tot € 100.000 per rekeninghouder. Meer informatie over de Compensatieregeling van Duitse particuliere banken vindt u hier.

Uw rekeningnummer is een Duits IBAN (International Bank Account Number), waarmee u geld op uw effectenrekening kan storten of geld terugstorten naar uw referentierekening. Dit gebeurt meestal binnen 24 uur. De Business Identifier Code (ook bekend als SWIFT-BIC, BIC, SWIFT-ID of SWIFT-code) voor flatex bank is BIWBDE33XXX.

  • ©2020 flatex