Mogelijkheden voor legitimatie

U heeft de mogelijkheid om uzelf te legitimeren met behulp
van de volgende legitimatiemogelijkheden.

Legitimatie via de mobiele flatex app

Dit is de gemakkelijkste en snelste methode. U dient hiervoor de gratis flatex app te downloaden in de App Store of Google Play store en kunt de opening van uw account in een paar minuten voltooien.

Videolegitimatie

Als alternatief heeft u de mogelijkheid om video legitimatie te gebruiken.

De snelle en veilige weg naar een bewijs van identiteit

Voor de bevestiging van uw identiteit maken wij gebruik van onze partner IDnow. Dit is een gespecialiseerd bedrijf uit Duitsland, die dit proces voor vele financië bedrijven uitvoert. In Nederland is videolegitimatie nog niet heel gangbaar, maar in Duitsland is dit vanuit de toezichthouder BaFIN zelfs verplicht. Dit om te voorkomen dat er kwaadwillenden in het bezit van uw persoonsgegevens een rekening op uw naam zouden kunnen openen.

Met de videolegitimatie via IDnow kunt u eenvoudig en gemakkelijk van huis uit uw identiteit bevestigen. De procedure is veilig en duurt slechts 5 minuten. Alles wat u daarvoor nodig heeft, is een computer met internettoegang en webcam, een smartphone of tablet en een geldige identiteitskaart of reispas. Een ident-expert begeleidt u via videochat stap voor stap door het proces.

Het werkt als volgt:

  • Data invoeren
  • Apparaat selecteren en mobiel nummer vermelden
  • Dossier-ID bevestigen
  • Aanwijzingen van de ident-expert opvolgen
Bij het afspelen van deze video worden gegevens naar YouTube verstuurd. Klik hier voor meer informatie


Voor wie is de legitimering bedoeld?

De vraag of u een legitimatie nodig heeft, is hoofdzakelijk gebaseerd op uw domicilie: Voor alle in Nederland gevestigde nieuwe klanten is een legitimatie vereist om de identiteit vast te stellen. Zodra u uw aanvraag voor een beleggersrekening volledig hebt ingevuld, kunt u starten met de legitimatie. U zult hier vanzelf tegenaan lopen.

Bent u al klant van flatex en heeft u zich al gelegitimeerd, dan hoeft u zich niet opnieuw te legitimeren bij een eventuele aanvraag van een nieuwe of aanvullende beleggersrekening. Volg hiervoor het proces door binnen uw WebFiliaal te gaan naar het Instellingen menu en aldaar te klikken op “nieuwe beleggersrekening openen".

  • ©2022 flatex