De limiettypes

Welke limiettypes zijn er bij flatex?

 

  • goedkoopste/beste (zonder limiet)
  • Limiet
  • Stop-Loss / Stop-Buy
  • Stop-Limiet

1. goedkoopste / beste (zonder limiet)

Zulke „ongelimiteerde” orders worden ook marktorders genoemd en naargelang de marktsituatie onmiddellijk uitgevoerd - kooporders het goedkoopst, verkooporders het beste.

 

2. Limiet

„Gelimiteerde" orders hebben een prijsgrens (limietbedrag): Kooporders kunnen maximaal tot een limietbedrag en verkooporders tot een minimumbedrag worden uitgevoerd. De daadwerkelijke uitvoeringskoers is afhankelijk van de marktsituatie en kan afwijken van het limietbedrag!
Om deze reden en daarmee voor de veiligheid van de belegger worden bijv. kooporders voor Pennystocks met koersen onder de € 1,00 slechts beperkt geaccepteerd.

 

 

3. Stop-Loss / Stop-Buy

Koopporder met extra limiet "Stop-Buy" vereisen de vastlegging van een Stop-Limiet, waarbij uw order moet worden geactiveerd. Wanneer u uw order invoert, moet de Stop-Limiet boven de huidige koerswaarde van het effect liggen. Als de

koers van het onderliggende effect de Stop-Limiet bereikt of overschrijdt, wordt de aankooporder geactiveerd. De order wordt een ongelimiteerde kooporder (verg. "Zonder limiet").

Stop-Buy-orders voor Pennystocks met koersen onder de 1,00 worden voor de veiligheid van de beleggers niet in aangenomen.

Verkooporders met extra limiet „Stop-Loss" vereisen de vastlegging van een Stop-Limiet, waarbij uw order actief moet worden. Wanneer u uw order invoert, moet de Stop-Limiet onder de huidige koerswaarde van het effect liggen.

Als de koers van het onderliggende effect de Stop-Limiet bereikt of eronder daalt, wordt de verkooporder geactiveerd. De order wordt een ongelimiteerde verkooporder (verg.. "Zonder limiet").

 

 

4. Stop-Limiet

Orders met extra limiet "Stop-Limiet" vereisen de invoer van een Stop-Limiet en van een extra limietbedrag. Dit limiettype is alleen mogelijk bij buitenbeurse limiethandel en bij handel op de meeste aandelenbeurzen.
Stop-Limiet-orders werken in principe zoals Stop-Buy/Stop-Loss. De koop- en verkooporders worden geactiveerd wanneer de Stop-Limiet wordt bereikt of onderschreden. Enige verschil: De orders worden na hun activering geen marktorders, maar gelimiteerde koop- resp. verkooporders (verg. "Limiet").

 

  • ©2020 flatex